Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Maďarsko - lokality a destinace

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Maďarsko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Maďarsko.

Eurovíkendy: Budapešť – co si nenechat ujít při návštěvě Budapešti

Eurovíkendy: Budapešť – co si nenechat ujít při návštěvě Budapešti

Žádné jiné město v Maďarsku není tak krásné, bohaté, plné památek a architektonických skvostů, jako právě metropole Budapešť. Je správním, obchodním a kulturním centrem země, která se proslavila především lázeňstvím a vinařstvím. Pro všechny své přednosti je Budapešť nazývána „královnou Podunají“ a je skvělým cílem pro tolik oblíbené eurovíkendy.

celý článek

 

Zalakaros, Bukfurdo, Sárvár - ráj termálních lázní

Zalakaros, Bukfurdo, Sárvár - ráj termálních lázní

Maďarsko je nejen zemí výborných vín a gastronomie, pohostinných lidí milujících své tradice, ale také zemí termálních lázní. Termální koupaliště a prameny s minerální vodou najdete v Maďarsku takřka na každém kroku. Žádná jiná země světa se jimi nemůže v takovém množství pochlubit.

celý článek

 

Budapešť - Památník milénia

Budapešť - Památník milénia

U příležitosti oslav tisíciletého výročí příchodu Maďarů do Panonské nížiny, tedy v roce 1896 se východně od centra Budapeště začal budovat monumentální Památník milénia. Je dílem architektů Györgyho Zaly a Alberta Schickedanze. Dokončen byl však až v roce 1929.

celý článek

 

Vác je majitelem mumií

Vác je majitelem mumií

Vác je město ležící na řece Dunaj v severním Maďarsku v Pešťské župě. Městečko s bohatou historií nabízí turistům klidnou atmosféru s množstvím kostelů a velkolepým západem slunce za pohořím Börzsöny, který se nádherně odráží v Dunaji. Chloubou města je nádherná katedrála a vítězný oblouk.

celý článek

 

Evropské slavnosti - zájezdy za zábavou, kulturou a folklórem

Evropské slavnosti - zájezdy za zábavou, kulturou a folklórem

Málokdy poznáte národ lépe než právě v době lidových slavností. Nemáte rádi hluk, davy lidí a neradi si zajišťujete potřebné ubytování právě když je to nejproblematičtější a nejdražší a přece jste zvědaví, jak lidé žijí tehdy, když žijí pro sebe a pro své tradice? Zájezdy za poznáním historie a zvyků země vás zaručeně zaujmou.

celý článek

 

Maďarsko - pobyty v termálech a lázních

Maďarsko - pobyty v termálech a lázních

Když se řekne Maďarsko, každý si představí Balaton. Ale není to jen toto jezero. Příroda byla k Maďarsku štědrá a nadělila mu jeden z nejbohatších zdrojů termální a léčivé vody na světě. A lidé je využívali již v dobách před naším letopočtem.

celý článek

 

Szombathely

Szombathely

Szombathely je město situované v západním Maďarsku poblíž maďarsko-rakouské hranice. Město s původním jménem Savaria bylo založeno v roce 43 po Kristu a jeho obyvatelé požívali práv římských občanů. Ze zisků, které plynuly z Jantarové stezky, bylo postaveno výstavní město, o jehož někdejší nádheře svědčí na dvou místech archeologické vykopávky.

celý článek

 

Hévíz jsou prvotřídní termální lázně

Hévíz jsou prvotřídní termální lázně

Hévíz se svou zázračně léčivou vodou se nachází v blízkosti Balatonu. Je pokládán za jedno z nejznámějších lázeňských středisek v Maďarsku a jeho návštěvníci sem jezdí především za přírodním divem – jezerem s termální vodou o rozloze 4,4 ha. Teplota vody v největším evropském termálním jezeře dosahuje 33 až 35 °C, v zimě se pohybuje od 26 do 28 °C.

celý článek

 

Fertod

Fertod

Městečko Fertöd je přibližně od půlky 18. století spojováno s aristokratickou rodinou Esterházyů a jejich zámek Fertöd je pokládán za jeden z nejhonosnějších paláců v Maďarsku. Fertöd s výpravným palácem rodu Esterházyů turisté najdou asi 27 km na východ od Šoproně.

celý článek

 

Tokaj vínem opředený

Tokaj vínem opředený

Město Tokaj se nachází v severovýchodní části Maďarska přímo v místech soutoku řek Tisa a Bodrog. Proslulá místní vinařská oblast se rozprostírá při jižních cípech Zemplínských vrchů. Světoznámé tokajské víno je tak vyhlášené svým jantarovým mokem, že je o něm zmínka i v maďarské národní hymně.

celý článek

 

Siófok, letovisko na břehu Balatonu

Siófok, letovisko na břehu Balatonu

Siofók je největším letoviskem a turistickým městem s několikametrovými plážemi Aranypart na jižním pobřeží největšího jezera ve střední Evropě – Balatonu. Lázeňské město Siofók se táhne až k letovisku Balantonvilágos na východě a Balatonszéplak na západě. Bez nadsázky je možné ho nazvat maďarským letním hlavním městem.

celý článek

 

Sárospatak je městem vína, lázní a kultury

Sárospatak je městem vína, lázní a kultury

Městečko Sárospatak leží na řece Bodrog ve vzdálenosti 270 km od maďarské metropole v severní části země, v proslulé vinařské oblasti Tokaj-hegyalja. Město je známé svou univerzitou a hradem Rákoczi, který představuje mistrovské dílo renesanční architektury v Maďarsku.

celý článek

 
1 2 3 4 5
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko