Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Golf a lázně v Bukfurdo

Na severozápadě Maďarska se v oblasti známé jako západní Zadunají rozkládají jedny z největších a nejkrásnějších lázní v zemi – Bükfürdő. Jsou vyhledávány pro své léčivé prameny bohaté na minerální látky. Bükfürdő toho však kromě léčebného programu nabízí ještě mnohem více. Pestrá je také nabídka sportovních a volnočasových aktivit.

Lázně Bükfürdő leží u města Bük, v nadmořské výšce 150 metrů, asi 220 km od Budapešti. Historie města situovaného v blízkosti hranic s Rakouskem sahá až do 12. století, kdy zde byl postaven první kostel. Po dlouhá staletí nebylo Bük nijak významné, teprve v roce 1971 v jeho blízkosti geologové hledající ropu narazili na vřelý termální pramen, který tryskal do výšky až 60 metrů. Tato termální voda byla následně díky bohatému obsahu minerálů označena za léčivou. Lázně Bükfürdő tak vznikly vlastně úplnou náhodou. Již v roce 1979 byly vyhlášeny zdravotním střediskem národního významu, což odstartovalo turistický boom v oblasti. Kolem termálního pramene během pár let vyrostly hotely, penziony, léčebně-regenerační objekty, restaurace i hospůdky.

Bukfurdo golf, Maďarsko

Bükfürdő je dnes nejmladším maďarským lázeňským městem, které se neustále a velmi rychle rozrůstá. Lázně si oblíbili jak maďarští návštěvníci, tak i turisté ze sousedních států, Bükfürdő se zkrátka stalo velmi populární destinací. Zdejší léčivé prameny mají teplotu okolo 56 stupňů Celsia, obsahují vysoké množství železa, hořčíku, vápníku a hydrogenuhličitanů. Dokážou pomoci lidem trpícím onemocněními páteře, pohybového aparátu, lidem s revmatickými problémy, nebo ženám s gynekologickými obtížemi. Lázně Bükfürdő  se zaměřují především na léčbu osteoporózy – řídnutí kostí. Léčivá zemito – pramenitá voda z těchto pramenů se dá užívat také vnitřně, doporučuje se zejména u žaludečních problémů (překyselení žaludku, zažívací potíže), gynekologických problémů a také jako prevence. 

Bukfurdo golf, Maďarsko

Hosté si v Bükfürdő mohou po celý rok užívat odpočinku a relaxace. Velkou atrakcí jsou místní bazény naplněné léčivou termální vodou, ale také bazény plavecké, doplněné nejrůznějšími vodními atrakcemi, klouzačkami a tobogány. Léčivá voda v bazénech má teplotu 32 - 38°C, koupaliště a bazény, které jsou určeny pro sportování, mají teplotu mezi 26 - 28°C. Celkem je v lázeňském areálu 27 bazénů, z nichž 11 je krytých a společně vytvářejí vodní plochu o 5000 metrech čtverečních.

„Svět sauny“, který tu byl vybudován, dokáže najednou pojmout až 150 osob. K relaxaci je zde určená aromatická i krystalická parní sauna, bylinná sauna, infračervená sauna a venkovní i vnitřní finská sauna. Ti, kdo se chtějí osvěžit, mohou navštívit tepidarium či ledovou kabinu. Odpočívat po saunování můžete ve vnitřní odpočinkové zóně, která je dost velká i pro sto lidí, nebo v zahradách sauny. Pobyt ve Světě saun můžete zakončit skokem do některého z ochlazovacích bazénů, jako je Kneippův bazén či Jacuzzi.

Bukfurdo golf, Maďarsko

V nabídce je také široké spektrum wellness služeb, jako jsou zábaly, masáže, zdravotní cvičení a spousta dalšího.  Vyzkoušet můžete také některou z terapií, konkrétně se zde zabývají hydroterapií, elektroterapií, inhalační a kyslíkovou terapií či laserovou terapií. Velké oblibě se těší balneoterapie, při níž si dopřáváte uhličité vanové koupele s přísadou léků, pitnou kúru a bahenní zábaly. 

Bükfürdő dnes není zajímavé pouze z hlediska léčby. Na návštěvníky zde čekají pestré možnosti zábavy, sportovního i kulturního vyžití. Často se zde pořádají hudební večery pod širým nebem, zaručen je bohatý program a spousta vystupujících skupin a interpretů. Bükfürdő je zkrátka ideálním místem pro rodinnou rekreaci, ale i individuální návštěvníky všech věkových kategorií. O ubytování se starají špičkové tří až pětihvězdičkové hotely vynikající prvotřídními službami a ochotným personálem, penziony nebo malé apartmánové domky. Veškerá ubytovací zařízení jsou vkusně zasazena do příjemného přírodního prostředí.

Bukfurdo golf, Maďarsko

Bükfürdő si velmi oblíbili také milovníci golfu, v blízkosti lázní se totiž rozkládá jeden z nejkvalitnějších golfových areálů v Maďarsku – Greenfield Hotel Golf & Spa. Zdejší 18 jamkové hřiště neslo v minulosti název Birdland Golf & Country Club a díky své kráse se proslavilo po celém světě. Bylo otevřeno v roce 1991 a jeho autory jsou bratři Hauserové. Název Birdland získalo hřiště proto, že si jej za svůj domov vybralo hned několik chráněných druhů ptáků. Hřiště zaujímá plochu 100 hektarů, z čehož 7 hektarů tvoří vodní plochy. Jinak je převážně rovinaté, jeho fairwaye jsou lemovány stromy. Celková délka hřiště s parem 72 je 6364 metrů. Návštěvníci mohou využívat driving range, putting a chipping green zaujímající 1200 metrů čtverečních a také cvičný bunkr. V současnosti je Greenfield jedním z dvaceti nejlepších hřišť v Evropě a těší se mezinárodnímu uznání. Každoročně se zde odehrává turnaj Hungarian Amateur Open. 

Bukfurdo golf, Maďarsko

Tento golfový resort může kromě golfových služeb nabídnout také ubytování nebo wellness služby. Skvělé ubytovací, stravovací a další služby poskytuje moderní pětihvězdičkový hotelový komplex Radisson Sas Birdland Resort & Spa, který zmiňované golfové hřiště vlastní. Přímo u hotelu se rozkládají golfové greeny. Hotel však není určen jen golfistům, ale potěší každého, kdo má rád klid a přírodu. Je totiž situován na klidném místě, v rozlehlém stohektarovém parku, jehož součástí je sedm krásných jezer a 200 let staré vzrostlé stromy.  

V hotelu je možné se ubytovat v celkem 207 pokojích, které jsou vybaveny telefonem, televizí se satelitem, individuálně regulovatelnou klimatizací, minibarem i LAN - modemovým připojením. Samozřejmostí je koupelna s WC a trezor. Součástí hotelu je restaurace, zahradní a sluneční terasa, lobby bar, recepce, kavárna i obchod se suvenýry. Nachází se zde i golfová klubovna, která patří k nejmodernějším v Evropě. K dispozici je dále také vnitřní a venkovní bazén a fitness centrum, kdo má zájem, může si zahrát stolní tenis, stolní fotbal, zacvičit si aerobic, nebo vyzkoušet vodní gymnastiku. Nížinatá krajina v okolí hotelu je ideální pro provozování nordic walkingu, ale také pro jízdu na kole či pěší výlety. 

V okolí lázní Bükfürdő se nachází mnoho historicky či architektonicky atraktivních míst. Nabízí se jedinečné možnosti výletů, například k zámku Szapáry, města Szombathely, Šoproň, nebo do krásného historického městečka Kőszeg.

- jap -
Foto: greenfieldgolf.hu

Další články z Maďarska
Kecskemét 
Keszthely - univerzitní město s tradicí 
Szombathely 
Hévíz jsou prvotřídní termální lázně  
Pannonhalma je klenotnice maďarské architektury  

Článek byl zobrazen 9 241 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko