Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Evropské slavnosti - zájezdy za zábavou, kulturou a folklórem

Málokdy poznáte národ lépe než právě v době lidových slavností. Nemáte rádi hluk, davy lidí a neradi si zajišťujete potřebné ubytování právě když je to nejproblematičtější a nejdražší a přece jste zvědaví, jak lidé žijí tehdy, když žijí pro sebe a pro své tradice? Zájezdy za poznáním historie a zvyků země vás zaručeně zaujmou. 

Vykročte z jednotvárnosti všedních dnů a vydejte se na poznávací zájezd s CK GEOPS na některé evropské slavnosti. Můžete si vychutnat atmosféru plnou zábavy a radosti místních lidí a zpestřit si výlet trochou luxusu a relaxací. Zájezdy na karnevaly, masopusty, Velikonoce i lidové slavnosti jsou často spojené s turistikou, relaxací v termálních lázních, luxusním bydlením v centru měst, s divadelními představeními a zajímavými výstavami.


Foto: Benátky - kouzlo karnevalu

Karnevaly i čarodějnice 

Slavnosti plné radosti a bujarého veselí. Masopust ani není potřeba blíže představovat. S CK GEOPS se můžete zajet podívat, jak se slaví v jiných zemích, okusit neopakovatelnou atmosféru nejslavnějšího karnevalu v Benátkách, zúčastnit se karnevalu Busojárás v Moháči (jsou zapsány na seznamu nehmotného světového dědictví UNESCO) anebo jet vstříc přicházejícímu jaru na Azurové pobřeží v čase karnevalu v Nice či se nechat okouzlit květinovým karnevalem na Madeiře

A čarodějnice? Máte možnost jet přímo do kraje čarodějných rejů, romantického pohoří Harz, kde potkáte na každém rohu divoženky a pekelníky v kostýmech a vše obklopeno krásnou přírodou a řadou městeček UNESCO.


Foto: Harz - slavnost čarodějnic

Slavnosti květin

Krásou, vůněmi a vynalézavostí potěší nejen turisty a zahrádkáře. Kdo by neznal okouzlující slavnosti květů na Madeiře spojené s oblíbeným karnevalem, narcisový festival v Solné komoře v horách plných divokých květů, květinové korzo v Holandsku v dubnu spojené s nejslavnějším parkem cibulovin v Keukenhofu, květinové korzo v Tyrolsku s tradiční hudbou a lidovými tyrolskými kroji nebo květinové korzo v Debrecenu s krojovaným tancem čardáš! Zážitkem je i Slavnost květů ve Viterbu v Itálii, kde se soutěží o nejkrásnější dvorek či náměstí či ohnivé slavnosti Las Fallas ve Valencii. K dalším akcím tohoto druhu patří světová výstava orchidejí v Drážďanech, tradiční srpnová výstava v rakouském Tullnu a učiněnou senzací v roce 2012 je holandská Floriáda, která se koná jen 1x za 10let.


Foto: Holandsko - květinové korzo v Lisse

Umělecko-historické slavnosti 

K poznávacím zájezdům CK GEOPS patří nerozlučně Medievalles v Brignoles ve Francii, slavnosti de la Merce v Katalánsku, slavnost Den královny v Holandsku, Slavnost lodí a plachetnic v Amsterdamu (jednou za 5let), pokládání koberce v Bruselu na náměstí před radnicí i drobné slavnosti pro turisty jako tradiční vážení sýrů v Alkmaaru, Slavnosti vína v Alsasku s průvody na historické náměty, Otvírání moře v Hamburku, v Benátkách Slavnost gondol - Regata storica  a slavnost Selsa. 

Velkou skupinu zájezdů tvoří zájezdy za divadelními a hudebními představeními. Letos se můžete zúčastnit proslulé kulturní slavnosti s neopakovatelnou atmosférou Salzburger Festspiele s Magdalenou Koženou, divadelní představení či koncert na prestižní evropské scéně jako je La Scala (Bohéma), Vídeňská Státní opera (s představením Tosca) anebo třeba v zámeckém divadle či pod širým nebem v romantickém prostředí. Oblíbené jsou zájezdy za operou ve veronské aréně (Aida, Carmen, Don Giovanni), letní koncert Vídeňské filharmonie, pašijové hry v St. Marghareten, Slavnost trubačů v Alsasku, ale i muzikálové představení Mamma Mia v divadle Prince of Wales Theatre či operní festival v římském lomu i na jezerním jevišti v Burgenlandsku a adventní zájezdy s koncerty vážné hudby v chrámech. 

Úplně z jiného soudku jsou zájezdy na jezdecké slavnosti, například slavnost Palio v Sieně a největší maďarské jezdecké slavnosti v národním parku Hortobágy nebo selské slavnosti, například slavnosti sena a slámy, slavnosti shánění stád 


Foto: Hortobágy - Kochova pětka a umění hajdúkú

Samostatnou kapitolou je bohatá nabídka adventních zájezdů do Německa, Rakouska, Maďarska, Francie a Polska s tradičními koncerty, ale také průvody čertů a vánoční atmosférou a gastronomickými specialitami včetně festivalu štol v Drážďanech. Ulicemi měst v záplavě světel pobíhají průvody čertů, voní místní speciality, svařené víno a skořice. Projdete se po adventních trzích, pokocháte se jesličkami a betlémy, prožijete dětskou radost s blížících se vánoc a slast v termálních s pohledem na zasněžené vrcholky hor. Na adventních zájezdech je najednou člověk člověku blíž a v duši se rozlévá klid a pohoda.

Historické slavnosti jsou v současnosti stále populárnější. K tradičním, které jsou známé již léta, přibývají nové. Karnevaly v historických krojích, často se staletou tradicí (zejména karneval v Benátkách), slavnostní průvody, které jsou součástí vinobraní - např. ve francouzském Alsasku, rakouském Burgenlandsku a maďarském Tokaji. Nadchnou i slavnosti, které připomínají významné historické události a někdejší slávu regionu či města - zejména benátská slavnost moře a regata, jsou pořádány na počest místním patronům... 


Foto: Tokajské slavnosti

S CK GEOPS můžete vyrazit na poznávací zájezd či prodloužený víkend zpestřený účastí na historických slavnostech s nezapomenutelnou atmosférou a třeba i s ochutnávkami vína a specialit krajové gastronomie. 

Velikonoce 

Jsou všeobecně známé nejen jako významné křesťanské svátky, ale také jako slavnosti jara a probouzející se přírody. S tím jsou spojené četné lidové zvyky a tradice. Velikonoce nabízejí také příležitost k prvním jarním zájezdům do termálních lázní. Můžete využít volna prodlouženého víkendu a vyrazit na poznávací zájezd například do Benátek, Florencie, Paříže, Budapešti, Vídně, Amsterdamu či relaxační víkend s termály jako wellness víkend v Maďarsku, navštívit třeba i skanzen s ukázkami velikonočních tradic, být svědky přehlídky nejkrásnějších maďarských krojů při velikonoční slavnosti v Hollókö (maďarská vesnice na seznamu UNESCO) nebo zažít Velikonoce v největším maďarském skanzenu Szentendre či se zúčastnit velikonočního procesí na Korsice. Jedinečný je i zájezd na velikonoční kašny do Rakouska.

Víno a pivo

Ke správné slavnosti patří dobré pití. Ve vinařských oblastech se tradičně slaví vinobraní - s námi můžete navštívit slavnosti vína v Alsasku, Burgenlandsku, Alsasku, Burgundsku a Beaujolais. Taky v údolí krásných paní v Egeru, vinobraní v Badacsonyi nebo v rakouském údolí Wachau, ale i u nás na Moravě. V Mnichově se pořádá proslulý říjnový svátek piva Oktoberfest.

Gastronomie 

V Maďarsku můžete navštívit slavnosti klobás v Békéscsabě, v Budapešti slavnost vína nebo slavnost Mangalica ve vaření nejlepšího guláše. V Dolním Rakousku se traduje festival cibule v Laa a roztomilé makové slavnosti v Armschlagu. V Tyrolsku je oblíbený festival knedlíků, na Slovensku husí hody v Gróbu a v Německu např. festival vánočních štol v Drážďanech. V nabídce nechybí ani pravá moravská zabijačka. Možností je plno, všechny slibují víkend plný dobrého jídla, skvělé podívané a veselé zábavy. Pokud Vám nevadí větší množství lidí, často velmi veselých, máte jedinečnou příležitost vidět kraj, kde se jeho lid baví - to stojí za poznání.

Řada gastronomických slavností je spojena s folklórními vystoupeními v krojích s tradiční hudbou, například velikonoční pollócká slavnost v maďarském Hollókő, historický průvod drážďanské štoly a průvod trubačů a vinobraní v Alsasku. 


Foto: Békéscsaba - slavnost klobás

CK GEOPS nabízí početné prodloužené víkendy i delší pozvánky na evropské slavnosti - zájezdy na tradiční folklórní slavnosti od jara do zimy, spojené s dobrým jídlem a vínem, termálními lázněmi s příjemnou turistikou. Šťastnou cestu a mnoho nezapomenutelných zážitků.

- PR článek -

CK GEOPS 
Šternberkova 10 
170 00 Praha 7 - Holešovice 

Tel.: 266 710 104, 737 915 107  
geops@geops.cz 
www.geops.cz 

Článek byl zobrazen 6 474 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko