Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Zalakaros, Bukfurdo, Sárvár - ráj termálních lázní

Maďarsko je nejen zemí výborných vín a gastronomie, pohostinných lidí milujících své tradice, ale také zemí termálních lázní. Termální koupaliště a prameny s minerální vodou najdete v Maďarsku takřka na každém kroku. Žádná jiná země světa se jimi nemůže v takovém množství pochlubit.

Teplé prameny s vysokým obsahem nejrůznějších minerálních látek vyvěrající z hlubin země jsou nejen léčivé, ale většinou i termální. Pokud se ale léčit nepotřebujete, nepochybně oceníte možnost vykoupat se v přírodní, uměle neohřívané, vodě o teplotě 30 až 40°C i uprostřed zimy. Maďarsko návštěvníkům nabízí celou škálu termálních lázní, inspirujte se informacemi o jednotlivých termálních lázních, do kterých CK MÁJ pořádá své zájezdy a vydejte se za relaxací do nedalekého Maďarska!  

Termální lázně ZALAKAROS (z Prahy 490 km, z Č. Budějovic 450 km)

Jedno z nejmladších lázeňských letovisek Maďarska, vystavěné v šedesátých letech minulého století, se nachází na jihozápadě země, asi 40 km od Balatonu. V okolí městečka je dostatek možností pro zábavu, relaxaci i poznání. Kromě Balatonu můžete navštívit barokní zámek Festetics vzdálený cca 30 km. Pro milovníky zvířat je lákadlem buvolí rezervace Kápolnapuszta. Tento tradičně vinařský kraj se může pochlubit vynikajícím vínem a stylovými sklípky. Při zájezdu s CK MÁJ můžete také zažít příjemný večer při hudbě ve stylové čárdě.

Termální lázně Zalarakos, Maďarsko
Foto: Zalakaros - lázně

Termální voda o teplotě 96°C s vysokým obsahem jódu a brómu vyvěrá z hloubky 2 000 m. Jsou zde bazény s termální léčivou vodou o teplotě 34-38°C, zábavní komplex krytých i venkovních bazénů s neléčivou vodou, kde jsou vířivky, tobogány, sauny, pára a solárium. 

Indikace: pohybové ústrojí, gynekologické poruchy, revmatizmus, klouby a páteř, rehabilitace po úrazu, úbytek vápníku, deformita, zánět dásní, nemoci vegetativního nervového systému, lumbágo. 

CK MÁJ využívá při svých zájezdech ubytování v hotelu Freya ***, který se nachází v centru města v sousedství lázní v překrásně udržovaném parku. Pokoje mají vlastní sociální zařízení, WC, TV, minibar a balkon. Klimatizace je za příplatek. V hotelové restauraci si pochutnáte na výborné snídani i večeři, která je podávána formou bohatého bufetu. Velkou výhodou je neomezený vstup do lázní, kam vcházíte pouze v plavkách a v hotelovém županu krytou chodbou, kterou je hotel spojen přímo s lázněmi.

Termální lázně BÜKFÜRDÖ (z Prahy 375 km, z Č. Budějovic 325 km)

Třetí největší a snad nejkrásnější termální lázně v Maďarsku. Nachází se v rovinaté severozápadní části země, odkud je možné při dobré viditelnosti dohlédnout až na vzdálené vrcholky Alp. Lázeňský komplex je umístěn v upraveném parku s rozlohou 13 ha. Nejbližší okolí poskytuje možnost pro cyklistické túry, nordic walking nebo jízdu na koních. Termální léčivá voda s vysokým obsahem železa, vápníku, hořčíku, manganu, draslíku a sodíku vyvěrá z hloubky 1 282 m při teplotě 55 °C.

Indikace: pohybového ústrojí, osteoporóza, opotřebování chrupavky, vápenatění, zápal kloubů, revmatizmus, poúrazové stavy, terapie po ortopedických a neurologických operacích, vředové choroby, zažívací poruchy, gynekologické a urologické potíže.

Bükfürdö - hotel Répce Gold
Foto: Bükfürdö - hotel Répce Gold

CK MÁJ využívá při návštěvách těchto termálních lázní ubytování v hotelu Répce Gold ****, který je s lázněmi spojen krytou spojovací chodbou. Klimatizované pokoje mají vlastní sociální zařízení, TV, telefon, minibar, bezpečnostní schránku, přípojku na internet, většina pokojů má balkon. 

Termální lázně SÁRVÁR (z Prahy 395 km, z Č. Budějovic 345 km)

Starobylé městečko Sárvár na západě Maďarska spojilo svou historii s hradem, v němž žila Alžběta Báthory. Zde byla rovněž vytištěna první kniha v maďarštině. Kromě hradu stojí za návštěvu i bohatá botanická zahrada a lesopark s několika jezírky. Město se pyšní dvěma vydatnými prameny termální vody. Ten, který zásobuje vodou termální lázně, vyvěrá o teplotě 43°C z hloubky přibližně 1 300 m. Další o teplotě 83°C s vysokým obsahem minerální soli, je využíván na výrobu termální koupelové soli. 

Lázeňský areál poskytuje návštěvníkům kromě 3 600m2 vodní plochy i služby wellness a fitness centra a světa sauny. Návštěvníkům je k dispozici termální areál s léčivými prameny, který byl v roce 2010 rozšířen a zmodernizován. Naleznete zde příjemné místo k relaxaci, bazény s termální léčivou vodou o teplotě 32-37°C, částečně krytý zážitkový bazén, tobogán a mnoho dalších atrakcí, díky kterým je tento areál vhodný i pro děti.

Indikace: pohybové ústrojí, gynekologické poruchy, revmatizmus, klouby a páteř, rehabilitace po úrazu, úbytek vápníku, lupénka, bronchiální astma, nealergická chronická rýma, bronchitida, chronická dermatitis, lupénka, ekzém a pocení, deformita, lumbágo. 

Sárvár - lázně
Foto: Sárvár - lázně

V případě vycestování s CK MÁJ budete ubytováni v hotelu Park Inn ****, který je umístěn v těsné blízkosti termálních lázní, s kterými je propojen krytou chodbou. Pokoje mají vlastní sociální zařízení, WC, TV-SAT (ČT 24), fén, individuálně regulovatelnou klimatizaci, telefon, bezpečnostní schránku, zdarma připojení k internetu, většina pokojů má balkon. V hotelové restauraci jsou snídaně i večeře formou bohatého bufetu. Centrum města s hradem a arboretem je vzdáleno cca 15 minut volné pěší chůze.

Velkou výhodou všech výše zmiňovaných termálních lázní jsou bazény, a to jak venkovní, tak i vnitřní. Za povšimnutí stojí, že oba dva druhy jsou hojně využívány všemi návštěvníky, napříč generacemi. V některých z nich totiž nechybí ani skluzavky, tobogány, venkovní minigolf, volejbalová hřiště, bufety, kamikadze, aquafitness, sauny, solária, masáže všech orientálních typů a v neposlední řadě i squash. 

Maďaři prostě vodu a lázně doslova a do písmene milují! A aby sobě i turistům alespoň trošičku vynahradili to, že nemají moře, v řadě bazénů si můžete zabojovat s umělým vlnobitím, které si se skutečnými mořskými vlnami nikterak nezadá. Iluze je dokonalá, ale o tom se už musíte přesvědčit sami…  

Sárvár - lázně
Foto: Sárvár - lázně

Zájezdy do maďarských termálních lázní organizuje CK MÁJ, České Budějovice, www.ckmaj.cz

- PR článek - 

Článek byl zobrazen 6 470 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko