Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Maďarsko - lokality a destinace

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Maďarsko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Maďarsko.

Eurovíkendy: Budapešť – co si nenechat ujít při návštěvě Budapešti

Eurovíkendy: Budapešť – co si nenechat ujít při návštěvě Budapešti

Žádné jiné město v Maďarsku není tak krásné, bohaté, plné památek a architektonických skvostů, jako právě metropole Budapešť. Je správním, obchodním a kulturním centrem země, která se proslavila především lázeňstvím a vinařstvím. Pro všechny své přednosti je Budapešť nazývána „královnou Podunají“ a je skvělým cílem pro tolik oblíbené eurovíkendy.

celý článek

 

Vánoce v Maďarsku

Vánoce v Maďarsku

V Maďarsku mají vánoční tradice hluboké kořeny a Vánoce patří k nejvýznamnějším svátkům v roce. Druhý svátek vánoční (26. 12.) se totiž slaví svátek sv. Štěpána, který je jmenovcem zakladatele Maďarska. U Maďarů jsou proto Vánoce nejen církevním, ale skutečně celonárodním svátkem.

celý článek

 

Golf a lázně v Bukfurdo

Golf a lázně v Bukfurdo

Na severozápadě Maďarska se v oblasti známé jako západní Zadunají rozkládají jedny z největších a nejkrásnějších lázní v zemi – Bükfürdő. Jsou vyhledávány pro své léčivé prameny bohaté na minerální látky. Bükfürdő toho však kromě léčebného programu nabízí ještě mnohem více. Pestrá je také nabídka sportovních a volnočasových aktivit.

celý článek

 

Termální lázně – léčivý dar Maďarska

Termální lázně – léčivý dar Maďarska

Obrovská nabídka českých cestovních kanceláří dává tušit, že maďarské termální lázně jsou něčím evropsky unikátním a žádaným. A mají pravdu. Prakticky celá země je poseta různými druhy termálních lázní. Chcete si vyléčit klouby, krevní oběh nebo srdce? Neváhejte a zajeďte si do těchto pohádkových míst odpočinout.

celý článek

 

Kecskemét láká na architekturu a meruňkové háje

Kecskemét láká na architekturu a meruňkové háje

Město Kecskemét se nachází v centrální části Maďarska na půl cesty mezi řekami Dunajem a Tiszou přímo v srdci Velké uherské nížiny. Cestovatele zde láká architektura a muzea, meruňkové háje a samozřejmě znamenitá regionální meruňkovice – barackpálinka. Doslova za dveřmi města se nachází Národní park Kiskunság.

celý článek

 

Neziderské jezero - druhé největší stepní jezero v Evropě

Neziderské jezero -  druhé největší stepní jezero v Evropě

Plochá stepní krajina porostlá travinami pomalu přechází v bažiny s hustým rákosím a po chvíli se objevuje rozlehlá vodní hladina mělkého Neziderského jezera. Tak takový obraz se vám může naskytnout na hranici mezi Rakouskem a Maďarskem v blízkosti Neziderského jezera, ležícího v Malé uherské nížině.

celý článek

 

Szentendre je multikulturní město

Szentendre je multikulturní město

Podunajské městečko Szentendre ležící na pravém břehu Malého Dunaje nedaleko hlavního města Maďarska přitahuje své návštěvníky pro malebnou architekturu a zejména pro hojnost uměleckých muzeí a galerií. Multikulturní město patří k vyhledávaným turistickým cílům v Maďarsku.

celý článek

 

Pannonhalma je klenotnice maďarské architektury

Pannonhalma je klenotnice maďarské architektury

Pannonhalma je sice jen menší obec v Maďarsku asi 21 km vzdálená od Győru, ale zato historicky velmi významná. Je místem benediktinského opatství existujícího už tisíc let, které UNESCO zařadilo v roce 1996 na seznam světového kulturního dědictví. V současnosti patří k nejpůsobivějším historickým komplexům v Maďarsku.

celý článek

 

Maďarské městečko Keszthely na břehu Balatonu ukrývá velkolepý zámek.

Maďarské městečko Keszthely na břehu Balatonu ukrývá velkolepý zámek.

Maďarské městečko Keszthely najdeme na západním břehu Balatonu v těsném sousedství známého lázeňského města Hevíz. První písemné doklady o tomto nejstarším městě u jezera Balaton pocházejí z poloviny 13. století. Město je proslaveno tím, že zde vznikla první vysoká zemědělská škola v Evropě.

celý článek

 

Pikantní maďarská kuchyně

Pikantní maďarská kuchyně

Maďarská kuchyně je velmi rozmanitá a svérázná. Pro maďarské kuchtění je typická světoznámá maďarská paprika, takže všichni jistě dobře znají nejvyhlášenější pokrmy této země jako je perkelt, paprikáš, guláš, tokáň nebo halaszle. Maďarská kuchyně oplývá masem a slaninou, cibulí, česnekem, paprikou, rajčaty a kyselou smetanou.

celý článek

 

Tata s hradem je oblíbené místo k zotavení a rybolovu

Tata s hradem je oblíbené místo k zotavení a rybolovu

Maďarské město Tata leží západně od pohoří Gerecse jen 7 km vzdálené od Budapešti. Oblíbené výletní a odpočinkové město je plné pramenů, kanálů a jezer. Příjemné město s hradem má na svou velikost bohatou historii a pro turisty spoustu míst k vidění. Tata může posloužit také jako výhodný odrazový můstek pro návštěvu měst v západním Zadunají.

celý článek

 

Köszeg je město skvělého vína

Köszeg je město skvělého vína

Köszeg (německy Güns) je městečko na maďarsko-rakouských hranicích, které bývá často nazýváno klenotnicí Maďarska. Köszeg je město s bohatou historií a skvostným architektonickým dědictvím. K jeho nejznámějším pamětihodnostem patří Jurisicsovo náměstí, Brána hrdinů, kostel sv. Imre, Farní kostel Ježíšova srdce a Jurisicsův hrad.

celý článek

 
1 2 3 4 5
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko