Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Maďarsko - lokality a destinace

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Maďarsko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Maďarsko.

Budapešť - Széchenyiho lázně

Budapešť - Széchenyiho lázně

K nejoblíbenějším lázeňským areálům Budapešti patří novobarokní termální lázně Széchenyi, které jsou údajně největším komplexem svého druhu v celé Evropě. Tyto lázně jsou navíc také nejhlubší a nejteplejší ve městě, na povrch vyvěrá z hloubky 1250 metrů voda o teplotě 74 – 75 °C, obsahující síru, vápník a hydrogenuhličitan hořečnatý.

celý článek

 

Z Visegrádu vládli uherští králové

Z Visegrádu vládli uherští králové

Maďarské město Visegrád, které se rozkládá v příkrém zákrutu Dunaje, tvoří nejkrásnější část ohbí Dunaje. Název bezpochyby slovanského původu znamená – vysoký hrad. Turisté sem jezdí za nádhernými výhledy a také prozkoumat pozůstatky městské historie – renesanční palác a přilehlou tvrz.

celý článek

 

Szekszárd

Szekszárd

Poklidné téměř tisícileté městečko Szekszárd nacházející se ve středu tradiční vinařské oblasti Szekszárd je vstupní branou do jižního Zadunají. Město leží na jih od řeky Sió spojující jezero Balaton s Dunajem. Je centrem regionu Sárköz a hlavním městem Tolnské župy. V roce 1987 mu Mezinárodní vinařský úřad udělil čestný titul Mezinárodní město révy a vín.

celý článek

 

Esztergom byla hlavním městem Uherského království

Esztergom byla hlavním městem Uherského království

Esztergom (Ostřihom) se rozkládá na vyvýšeném místě nad ohybem Dunaje přímo naproti slovenskému městu Štúrovo. Obě města spojuje přes řeku most Márie Valérie. Je to jedno z nejstarších měst Maďarska a již více než tisíc let je sídlem ostřihomského biskupa.

celý článek

 

Szeged

Szeged

Szeged je dnes čtvrtým největším městem Maďarska, které se nachází zcela na jihu u hranic se Srbskem asi 170 km od Budapešti. V Szegedu se po velké povodni řeky Tisy v roce 1879, mnoho památek nedochovalo, ale pěstování papriky sladké i pálivé je tu raritou od 16. století. Turisty zde láká fakt, že město má nejvíce hodin slunečního svitu ročně.

celý článek

 

Šoproň má středověkou minulost

Šoproň má středověkou minulost

Šoproň je jedno z nejmalebnějších středověkých měst Maďarska, které leží na úpatí pohoří Lővér jen pár kilometrů od jezera Fertő. Svou polohou tvoří bránu do regionu Západního Zadunají. Návštěvníci historického města se mohou těšit na gotickou a raně barokní architekturu velmi podobnou pražským pamětihodnostem.

celý článek

 

Gyor to je historie spojená s relaxací

Gyor to je historie spojená s relaxací

Město Győr se svým barokním centrem a počtem historických památek řadí k nejvýznamnějším v Maďarsku, neboť jeho historie sahá až do doby římské říše. Jedno z největších maďarských měst je situováno na poloviční cestě mezi Vídní a Budapeští na soutoku Ráby, Malého Dunaje a Rábcy. Nachází se přibližně 60 km jižně od Bratislavy.

celý článek

 

Hortobágy je nekonečná maďarská step

Hortobágy je nekonečná maďarská step

Maďarská vesnice Hortobágy, která se nachází asi 40 km na západ od Debrecínu, je centrem regionu Hortobágy. Kdysi byla vesnice slavná svými hostinci a cikánskými skupinami. Dnes se stala výchozím bodem pro průzkum rozsáhlého Hortobágského národního parku. Osada Hortobágy leží v samém srdci národního parku.

celý článek

 

Pécs je letošní evropská metropole kultury

Pécs je letošní evropská metropole kultury

Maďarské město Pécs, jinak známé také jako Pětikostelí, je pro své příjemně mírné klima, řadu historických památek a zajímavých muzeí nazýváno klenotem jižního Zadunají. Pro turisty je Pecs nejen hlavním městem župy Baranya, ale především městem umění a jistě není náhoda, že se Pécs stala 10. ledna 2010 evropským městem kultury.

celý článek

 

Sárvár - město s Bahnitým hradem

Sárvár - město s Bahnitým hradem

Sárvár se nachází v západní části Maďarska nedaleko hranic s Rakouskem ve Vašské župě. Sárvár je známý jako lázeňské městečko od druhé poloviny 20. století. V minulosti však bylo město centrem vzdělání a kultury. Byly tu vytištěny první knihy v maďarštině, neboť na místním hradě fungovala jedna z prvních tiskáren v Maďarsku.

celý článek

 

Autem do Maďarska

Autem do Maďarska

Maďarsko leží v samém srdci východní Evropy a je obklopeno sedmi státy. Je to velmi rozmanitá země, kde se setkáte s rovinami Velké a Malé uherské nížiny, s hornatým Zadunajím a také vysokým pásmem hor na severu. Je tak zemí, kde se vyplatí strávit dovolenou.

celý článek

 

Budapešť - Vajdahunyadský hrad

Budapešť - Vajdahunyadský hrad

V budapešťském městském parku se na břehu jezera ve Városligetu nachází Vajdahunyadský hrad. Nenechte se však zmást názvem, nejde totiž o skutečný hrad, ale o komplex několika budov, které reprezentují nejrůznější architektonické styly.

celý článek

 
1 2 3 4 5
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko