Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Maďarsko - lokality a destinace

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Maďarsko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Maďarsko.

Památník osvobození v Budapešti

Památník osvobození v Budapešti

Vysoko nad maďarskou metropolí se na Gellértově vrchu tyčí působivý Památník osvobození, který zde byl postaven, aby připomínal osvobození města sovětskými vojsky během 2. světové války. Tuto 14 metrů vysokou dominantu města vytvořil vynikající maďarský sochař Zsigmond Kisfaludi Stróbl.

celý článek

 

Budapešťský parlament

Budapešťský parlament

Impozantní budova budapešťského parlamentu dominuje pešťské straně Dunaje. Údajně jde o nejkrásnější parlament v Evropě, který je zároveň jednou z největších vládních budov světa a symbolem maďarské nezávislosti.

celý článek

 

Budapešťský Královský palác

Budapešťský Královský palác

Komplex Královského paláce a na něj navázaných chrámů je výraznou dominantou Budapešti a jedním ze symbolů Maďarska. Kromě neutuchajícího zájmu turistů o tom svědčí i skutečnost, že celý soubor byl zapsán na Seznam světového kulturního bohatství UNESCO.

celý článek

 

Historie Budapešti

Historie Budapešti

Budapešť je hlavním městem Maďarska a díky své rozlehlosti také osmým největším městem celé Evropské unie. Pyšní se bohatou historií a množstvím památek. Málokdo ví, že dnešní Budapešť vznikla sloučením původně tří samostatných městských částí.

celý článek

 

Krakow

Krakow

Krakov byl po celá staletí sídlem králů a vyhledávaným kulturním i obchodním centrem země. Dnes sice již nedosahuje takového politického a hospodářškého významu jako dříve, přesto si však uchoval svou jedinečnou atmosféru, ve které se snoubí minulost se současností.

celý článek

 

Hortobágy

Hortobágy

Národní park Hortobágy lze definovat jako nekonečnou travnatou rovinu, která se táhne v délce kolem 50 km přes část východního Maďarska. Oblast jen sem tam doplňuje řídký porost stromů. Takovéto krajině se říká jedním slovem „pusta“. Hortobágy jsou největším a nejznámějším národním parkem v Maďarsku, který vznikl v roce 1973.

celý článek

 

Na hory do Maďarska

Na hory do Maďarska

Zdá se vám nadpis článku nesmyslný? Pravda, území Maďarska je převážně rovinaté a zcela jistě tu nejsou žádné velehory, ale přece jen není úplně ploché. Tato země má i několik pohoří, nejvyšší hora Kékes leží v pohoří Mátra a dosahuje výšky 1 014 m n.m. To možná není mnoho, ale oproti takovému Dánsku…

celý článek

 

Debrecín - moderní město s prastarou tváří

Debrecín - moderní město s prastarou tváří

Debrecín je druhým největším městem Maďarska. Mluví se o něm jako o kalvinistickém Římu nebo také jako o městě studentů a sportu. Sami Maďaři mu říkají město zalité sluncem. Tak či tak Debrecín znamená dobrá zem a zcela nepochybně je a býval také dobrou adresou.

celý článek

 

Hrad řádu německých rytířů v Malborku

Hrad řádu německých rytířů v Malborku

Malé městečko Malbork, ležící necelých šedesát kilometrů od Gdaňsku, patří k vůbec nejvyhledávanějším turistickým atrakcím v celém Polsku. Tisíce návštěvníků sem každoročně přijíždí obdivovat největší gotickou stavbu světa a jeden z nejkrásnějších středověkých hradů Evropy.

celý článek

 

Bělověžský prales

Bělověžský prales

Národní park Bělověžský prales se rozkládá na hranici Polska a Běloruska na rozloze 1460 km2 mezi řekami Narewka a Hwoźna. Jde o zbytek původního panenského pralesa, který v minulosti pokrýval klimaticky mírné pásmo evropské pevniny. Větší část pralesa se nachází na straně běloruské, z celkové rozlohy zabírá asi 880 km2.

celý článek

 

Balaton - staré známé maďarské moře

Balaton - staré známé maďarské moře

Kdo by neznal Balaton? Toto „maďarské moře“ bylo v dobách neúspěšného budování komunismu pro české rodiny jedním z typických cílů dovolených. Dokonce i některé podniky tady měly svá rekreační zařízení. Pro starší generaci je proto Balaton spojen s jistou nostalgií, ačkoliv Čechů sem už nejezdí tolik, jako v minulosti.

celý článek

 

Budapešť - ostrov princezny Margarety

Budapešť - ostrov princezny Margarety

Budapešť sice nedisponuje oním středověkým kouzlem Prahy s jejími úzkými uličkami a starobylými domy, ale zase má v sobě něco z bývalé rakousko-uherské monarchie, jakousi atmosféru velkoleposti. Široké a rušné bulváry, honosné domy a paláce. Jak známo, město je rozděleno Dunajem na dvě poloviny, Budu a Pešť.

celý článek

 
1 2 3 4 5
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko